Bytové dekorace zútulní interiér

Připadá vám interiér vaší domácnosti fádní až nudný? Dopřejte mu změnu. Investujte do nových bytových dekorací!

I ta nejlépe vybavená a po designové stránce vyšperkovaná domácnost se jednou okouká. Pak je na místě ji obměnit. Nemusíte přitom hned malovat zdi na jiné barvy a kupovat nový nábytek. Velmi efektivní se v tomto směru ukazují bytové dekorace. Hodně muziky za málo peněz vám poskytne především bytový textil.

Funkční a estetické

Deky, plédy, dekorační polštáře, ubrusy, závěsy, záclony, kusové koberce, to vše se souhrnně označuje pojmem bytový textil. Jeho funkce je funkční i estetická. Záclony a závěsy z funkčního hlediska zastíní či přímo zatemní místnost, ale také zamezí teplotním ztrátám. A z toho estetického interiér místnosti zútulní.

Bytové dekorace zútulní interiér

Deky a plédy

To samé platí na deky a plédy. Nejenže hřejí, nýbrž rovněž dávají místnosti patřičný estetický náboj. Pokud toužíte po domácnosti, které z designového hlediska nebude co vytknout, snažte se bytový textil v místnosti sladit, ať již barevně či vzorově.

Bytový textil v jednom designu

Například záclony i povlaky na dekorační polštářky si nechte ušít ze stejné látky. Výsledek pak bude dokonalý. Pokud chcete jít ještě dál, můžete stejnou látku použít třeba na čalounění křesla. Některé značky dokonce nabízejí ucelené sety – závěsy, dekorační polštářky, čalounění a kusové koberce v jednom designu.

Bytové dekorace zútulní interiér

Zaměřeno na dekorační látky

Bytový textil si můžete koupit již hotový, nebo si ho ušít (popřípadě nechat ušít). Tím se vám totiž rozšiřují možnosti. V tom případě svou pozornost zaměřte na dekorační látky. Ty se vybírají podle šířky, barvy, vzoru a materiálu. Ten vybírejte primárně s přihlédnutím k účelu výsledného produktu.

Gobelínové látky

Pro šití povlaků na dekorační polštáře, svátečních ubrusů, přehozů, závěsů je ideální gobelínová látka. Jedná se o tkaninu s vyšší gramáží, která většinou bývá kombinací bavlny, polyesteru a akrylu. Tato kombinace ji dělá odolnou proti pomačkání a nenáročnou na údržbu. Co se designu týče, typické pro gobelín bývají geometrické vzory, časté ale jsou i sezonní náměty.

Sezonní motivy

Dekorační látky ale vybíráme také na základě jejich vzoru. Typickým příkladem je velikonoční či vánoční látka (krásné látky s vánočními motivy jsou k sehnání na e-shopu bytema.cz). Z nich si snadno ušijete ubrus, prostírání, nebo ložní povlečení pro děti.

Bytové dekorace zútulní interiér

Aromatické svíčky a umělé květiny

Podceňovat byste ale neměli ani další bytové dekorace. V zimním období se velké oblibě těší aromatické svíčky, porcelánové dekorace či umělé květiny. Ty mohou být tak autentické, že je na pohled od těch živých nerozeznáte. Zase to ale nepřežeňte. I u bytových dekorací totiž platí heslo všeho s mírou!

Zdroj foto: Bytema.cz, Pixabay.com

Související příspěvky